Miten tilausajon hintaan voi vaikuttaa?

Etsitkö bussia luokkaretkelle, minibussia polttareihin, tai 16-paikkaisen bussin vuokrausta urheiluseurallesi? Onko budjettisi rajallinen? Tilausajon hintaan vaikuttaa monet eri tekijät. Tästä johtuu, että bussikuljetuksen hinta ei ole aina sama. Lue alta parhaat vinkit, miten tilausajon hinnassa voi säästää.

Tilausajo kannattaa varata hyvissä ajoin – mutta ei liian aikaisin. Bussikuljetus kannattaa varata viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöpäivää. Bussiyritykset myyvät kalustoa asiakkaille varausjärjestyksessä. Esimerkiksi pikkubussien ollessa varattu, yritys voi joutua kuljettamaan teidän isommalla (ja kalliimmalla) bussilla.

Ryhmäkoko kannattaa valita oikein (jos siihen voi vaikuttaa). Pikkubussit ja minibussit ovat hieman edullisempia kuin isot turistibussit. Hintaero ei kuitenkaan ole kovin suuri, koska kuljettajan palkkaan ei vaikuta bussi koko. Pääsääntöisesti tilausajot ovat henkilöä kohti halvimpia 49-57-paikkaisilla busseilla.

Jos mahdollista kannattaa matkustaa matalasesonkina. Tilausajojen kysyntä nimittäin vaihtelee suuresti. Tilausajojen kysyntä on erityisen suurta 15.4. – 15.6. välisenä aikana touko-kesäkuussa ja 15.8.-30.9. välisenä aikana elo-syyskuussa. Tällöin monet luokat lähtevät retkille, yritykset järjestävät kesätapahtumia ja turistiryhmiä on paljon. Jos voit vaikuttaa retkesi ajankohtaan, varaa bussi matalasesonkina. Erityisen hiljaista on tammikuussa.

Matkusta alkuviikosta, koska bussikuljetusten kysyntä viikonloppuisin on suurta. Viikonloppuisin matkustetaan enemmän kuin arkipäivisin. Perjantaisin lähtee monia tilausajoja viikonlopuksi ympäri Suomea, minkä vuoksi maanantaista torstaihin ovat parhaita päiviä metsästää edullisia hintoja.

Määritä joustava lähtöaika. Jos aikataulusi voivat joustaa, pyydä liikennöitsijältä tarjouksia joustavilla kellonajoilla. Erityisesti korkeasesonkina bussit kuljettavat päivän aikana useita eri ryhmiä. Jos bussiyritys pystyy porrastamaan tilausajonne edellisen kuljetuksen kanssa hienosti, hinta voi usein olla edullisempi. Tarjousta voi pyytää esimerkiksi menomatkalle klo 14-16 ja paluumatkalle klo 22-24.

Kysy tarjous bussikuljetuksesta useilta yrityksiltä. Helpoin tapa on käyttää Omabussia, joka on ilmainen palvelu. Täytä lomake minuutissa, ja saat kuljetustarjoukset useilta yrityksiltä suoraan sähköpostiisi. Lomakkeen lähettäminen ei sido sinua mihinkään. Halutessasi voit valita haluamasi tarjouksen.

Avainsanat: bussikuljetus hinta, tilausajo hinta, luokkaretki bussi hinta, minibussi tilausajo hinta, 16-paikkainen bussi vuokraus hinta, bussi vuokraus hinta