Näin palvelu toimii

Palvelussamme kilpailutat oman bussin ja kuljettajan minuutissa.

Yhden lomakkeen täyttäminen riittää. Palvelussa on lukuisia eri liikennöitsijöitä, jotka operoivat eri alueilla ympäri Suomen.

Voit kilpailuttaa kuljetuksen kaiken kokoisille ryhmille. Liikennöitsijät tarjoavat palvelussamme pikkubusseja, turistibusseja, paikallisbusseja ja jopa kaksikerrosbusseja. Voit myös itse määritellä tarpeesi kuljetukselle, kuten mahdolliset joustavat matkustusajat tai tietyt varustevaatimukset linja-autolle.

Tarjouspyynnön pääset jättämään rekisteröitymättä. Saatuaan tarjouspyyntösi alueesi liikennöitsijät lähettävät tarjouksensa suoraan sähköpostiisi.

1

Jätä tarjouspyyntö

Kilpailuta reitillesi sopiva tilausajo jättämällä palvelumme kautta tarjouspyyntö. Tarjouspyynnön jättäminen on täysin ilmaista, eikä sido sinua varaukseen.

2

Odota vastauksia tarjouspyyntöön

Oman alueesi yritykset lähestyvät sinua tarjouksilla sähköpostitse. Tarjouksista selviää hinta, jolla he ovat valmiita toteuttamaan tilausajosi.

3

Vertaile ja valitse tilausajo

Kun olet saanut riittävästi tarjouksia, vertaile niitä ja valitse omiin tarpeisiisi parhaiten soveltuva bussikuljetus. Kun olet hyväksynyt tarjouksen, voit sopia vielä liikennöitsijän kanssa kuljetuksesi yksityiskohdista.

Miten hinta bussikuljetukselle määräytyy?

Tilausajon hintaan vaikuttaa muun muassa lähtöpaikkakunta, tilausajon ajankohta, kuljetuksen pituus ja kesto sekä matkustajamäärä.

Edullisimman tarjouksen saattaa jättää useimmiten liikennöitsijä, jolle reitin operoinnista syntyy pienimmät kustannukset. Usein kaluston käytöllä ja esimerkiksi bussivarikon sijainnilla saattaa olla vaikutusta liikennöitsijöiden tarjoamiin hintoihin. Sinua saattavat lähestyä oman alueesi liikennöitsijöiden lisäksi myös esimerkiksi kohdepaikkakunnan bussiyritykset. Varaamalla tilausajon hyvissä ajoin, viimeistään kuukautta ennen lähtöpäivää, varmistat itsellesi mahdollisimman monta tarjousta. Viime tingassa juuri ennen lähtöpäivää tarjontaa voi olla vähemmän. Lue lisää tilausajojen hinnoittelusta ja siitä kuinka paljon tilausajo maksaa.

Minkä kokoisia busseja on tarjolla?

Kauttamme voi varata tilausajoja yli yhdeksän hengen ryhmille. Voit myös varata monta bussia kerrallaan suurelle ryhmälle. Palvelussamme on tarjolla niin minibusseja (14–21 paikkaa), turistibusseja (49-62 paikkaa), kaupunkibusseja (40-60 paikkaa) sekä jopa kerrosbusseja (noin 80 paikkaa).

Bussien varustelu vaihtelee liikennöitsijä- ja bussikohtaisesti. Tyypillisesti kaukobusseista löytyvät ainakin ilmastointi, mikrofoni, suuret tavaratilat, turvavyöt (kaukobusseissa aina) ja wc. Uudemmista busseista löytyvät usein esimerkiksi myös verkkovirtapistokkeet tai USB-pistokkeet, jääkaappi ja alkolukko. Osassa tilausajobusseista on linjakilpi, ja osassa on mahdollista asettaa kyltti etuikkunalle.

Miksi bussin kilpailuttaminen kannattaa?

Usein bussikuljetus syö ison osan esimerkiksi leirikoulun, urheiluseuran tai tapahtumanjärjestäjän budjetista, joten mahdollisimman edullisen palveluntarjoajan löytäminen on tärkeää.

Kilpailuttamalla oman bussin saat yhden tarjouspyynnön myötä useita tarjouksia juuri sinulle räätälöityinä. Voit valita tarjouksista mieluisimman vaihtoehdon esimerkiksi kuljetuksen hinnan tai yrityksen saamien arvosteluiden perusteella. Kilpailuttaminen siis helpottaa ja nopeuttaa valintaprosessia sekä takaa edullisimman hinnan.

Kilpailuta tilausajot Omabussi-palvelussa! Näin löydät aina oikean kuljetuksen jokaisen tarpeeseen – ja säästät rahaa, vaivaa ja aikaa!

Miten bussi varataan?

Hyväksy tarjous vastaamalla sähköpostilla saamaasi tarjoukseen. Voit olla yhteydessä suoraan valitsemaasi liikennöitsijään varaukseen sekä mahdollisiin tilausajoon liittyvien erityistoiveiden tiimoilta. Varauksen muutos- ja peruttamisehdot määräytyvät Omabussin yleisten periaatteiden mukaisesti.