Näin säästät rahaa bussivuokrassa – 7 kriteeriä, jotka vaikuttavat hintaan

Suunnitteletko ryhmämatkaa, mutta et tiedä, miten löytää edullisin bussikuljetus? Tilausajo hinnat voivat vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten matkan pituudesta, ajankohdasta sekä bussin koosta ja varusteista. Siksi on tärkeää, että kilpailutat kuljetukset eri bussiyritysten välillä ja vertailet vaihtoehtoisten tilausbussien hintaa huolellisesti. Tässä artikkelissa kerromme sinulle seitsemän kriteeriä, jotka vaikuttavat bussivuokran hintaan ja annamme vinkkejä, miten voit säästää rahaa tilausajossa. Lue lisää ja ota selvää, miten saat parhaan tilausajon hinnan matkallesi.

1. Optimaalinen ryhmäkoko on 16 tai 49-57 henkilöä

Ensimmäinen tilausajon hintaan vaikuttava tekijä on henkilömäärä. Jos ryhmäkokoon pystyy vaikuttamaan, kannattaa bussi täyttää mahdollisimman täyteen. Tällöin tilausajon hinta henkilöä kohden on pienenee. Pikkubussin hinta on hieman halvempi kuin täysikokoisen tilausbussin hinta, minkä vuoksi pienempien ryhmien kannattaa matkustaa pikkubussilla. Pikkubussit ovat pääsääntöisesti 14-20 henkilölle, ja suuret tilausbussit 49-60 henkilölle. Optimaalinen ryhmäkoko on siis esimerkiksi 16 hlö (pikkubussi) tai 57 hlö (turistibussi) ja epäoptimaalinen 25 tai 65 hlö.

2. Valitse matkakohde läheltä

Matkan pituus vaikuttaa merkittävästi tilausajon hintaan. Mitä pidempi matka on, ja mitä kauemmin kuljettajan työaikaa kuluu bussikuljetukseen, sitä kalliimmaksi tilausajon hinta muodostuu. Päivämatkoilla kuljettajalle maksetaan palkkaa usein myös ajalta jonka vietät kohteessasi. Erityisen tärkeää on, että päivämatkan kesto ei ylitä 12 tuntia, koska kuljettajan maksimityöaika ylittyy ja tilausajoon voidaan tarvita kaksi kuljettajaa.

3. Matkusta sesongin ulkopuolella

Tilausajojen kysyntää vaihtelee runsaasti eri vuodenaikojen välillä. Keväällä ja alkusyksystä koululaiset, urheiluseurat ja yritykset järjestävät paljon tilausajoja, minkä vuoksi voit saada edullisemman hinnan tammi-maaliskuussa tai loka-joulukuussa. Erityisen suurta tilausajojen kysyntä on huhti-, touko- ja kesäkuussa sekä elo- ja syyskuussa. Kannattaa matkustaa maanantain ja torstain välillä ja välttää pyhiä ja viikonloppuja, jotka ovat kiireisimpiä ajankohtia liikennöitsijöillä.

4. Suosi arkipäiviä

Pyhät ja viikonloput ovat kiireisimpiä ajankohtia liikennöitsijöillä. Jos mahdollista, kannattaa matkustaa maanantain ja torstain välillä. Tällöin on saatavissa parhaat hinnat.

5. Huomioi kuljettajan työ- ja ajoajat

Päiväreissun pituus ei saisi ylittää 12 tuntia tai päivittäinen ajoaika 9 tuntia. Näin yksi kuljettaja riittää matkallenne, eikä toisen kuljettajan palkkakustannukset nosta matkan hintaa.

6. Varaa tilausajo ajoissa

Tilausajon varaamista ei kannata jättää viimeiselle viikolle. Kun varaat tilausajon hyvissä ajoin, useammat liikennöitsijät voivat tarjota kuljetukseesi. Lähtöpäivän lähestyessä kalusto voi olla loppuunmyytyä, minkä jälkeen kaikista lähimpänä sinua sijaitseva tai edullisin liikennöitsijä voi olla estynyt ajamaan tilausajosi. Suositeltavaa on varata tilausajo viimeistään 1-3 kuukautta ennen matkaa.

7. Varmista oikea hinta Omabussin avulla

Varmista aina oikea hinta bussikuljetuksellesi Omabussin avulla. Täyttämällä yhden lomakkeen tarjouspyyntösi välitetään alueesi liikennöitsijöille. Saat useita tarjouksia, joten voit varmistua siitä, että saat parhaan saatavilla olevan hinnan. Tarjoukset lähetetään suoraan sähköpostiisi. Palvelun käyttö on ilmaista, eikä vaadi rekisteröitymistä.

Avainsanat: tilausajo hinnat, tilausbussi hinta, kilpailuta kuljetukset, bussikuljetus hinta, tilausajo hinta arvio, minibussi tilausajo hinta