Tilausbussi helposti ja edullisesti – 5 vinkkiä, jotka sinun tulee tietää

Haluatko vuokrata pikkubussin, minibussin tai täysikokoisen linja-auton? Olitpa sitten suunnittelemassa luokkaretkeä, yritysvierailua, häitä tai muuta tilaisuutta, tilausbussi voi olla paras vaihtoehto. Tässä artikkelissa jaamme viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua valitsemaan ja varaamaan tilausajon. Lue lisää tilausajoista Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

1. Pikkubussi, minibussi vai linja-auto – mikä sopii sinulle?

Pikkubussilla tai minibussilla tarkoitetaan yleensä yli kahdeksan ja alle 20 henkilön kuljettamiseen soveltuvaa linja-autoa. Pikkubussit ja minibussit ovat varustettu usein ilmastoinnilla, alkolukolla ja muilla nykyaikaisilla varusteilla. Erillistä tavaratilaa pikkubusseissa on usein rajoitetusti.

Täysikokoinen linja-auto sopii 21-60 henkilön ryhmille. Kaukoliikenteen linja-autoissa on matkatavaratilat erikseen, minkä lisäksi matkustamon varusteisiin kuuluu usein myös WC. Joissakin busseissa on myös esimerkiksi sähköpistokkeet, wifi, jääkaappi, mikrofoni ja pöytäryhmä.

2. Miten varaat tilausbussin helposti netissä?

Tilausbussin vuokraaminen on helppoa ja nopeaa. Voit tehdä sen netissä ja käyttää esimerkiksi Omabussi.fi -palvelua, joka kilpailuttaa puolestasi eri liikennöitsijöiden tarjoukset. Sinun tarvitsee vain täyttää yksi tarjouspyyntö, jossa kerrot matkasi tiedot (kuten lähtö- ja paluupaikka, ajankohta, henkilömäärä ja muut toiveet). Saat sähköpostiisi useita tarjouksia, joista voit valita itsellesi sopivimman. Omabussi.fi -palvelu on ilmainen ja riskitön, eikä sido sinua mihinkään.

3. Mikä vaikuttaa tilausajon hintaan?

Tilausbussin hinta riippuu monista tekijöistä, kuten matkan pituudesta, ajankohdasta, henkilömäärästä, linja-auton varustelusta ja liikennöitsijästä. Yleensä hinta on kuitenkin edullisempi kuin yksityisautoilu tai julkiset kulkuvälineet, varsinkin jos matkustajia on paljon. Tässä muutamia esimerkkejä tilausajojen hinnoista:

  • Pikkubussin vuokraus Helsingissä yhdensuuntaiseen kuljetukseen Kiasmalta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, alkaen 170-270€ (sis. alv 10%)
  • Tilausajon hinta Helsingistä Nuuksioon päiväretkelle 50 henkilölle, alkaen 400-550€ (sis. alv 10%)
  • Minibussin hinta Turusta Espooseen, meno ja paluu eri päivinä, alkaen 950-1050€ (sis. alv 10%)
  • Tilausbussin hinta Vantaalta viikon laskettelureissulle Leville 50 matkustajalle, alkaen 3800-4800€ (sis. alv 10%)

4. Kuinka aikaisin tilausajo kannattaa varata?

Varaa tilausajo ajoissa saadaksesi parhaat tarjoukset. Erityisesti sesonkiaikoina huhti-kesäkuussa ja syyskuussa sekä tapahtumien aikana bussien kysyntä voi olla suurta. Aikainen varaaminen takaa, että saat haluamasi bussin. Matkan voi varata lyhyelläkin varoajalla mutta suosittelemme tilausbussin varaamista 1-3 kuukautta ennen matkaa.

5. Mistä löydät luotettavan ja laadukkaan bussiyrityksen?

Valitse tilausajoon luotettava ja laadukas liikennöitsijä, joka noudattaa lainsäädäntöä ja turvallisuusmääräyksiä. Omabussi.fi -palvelu säästää sinulta aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse etsiä ja vertailla eri bussiyrityksiä itse. Voit luottaa siihen, että saat parhaat tarjoukset ja laadukkaimmat palvelut. Omabussi.fi arvioi liikennöitsijät ja valitsee vain ne, jotka täyttävät tiukat kriteerit. Tarkista oman tilausajon hinta kilpailuttamalla alueesi yritykset tällä lomakkeella. Se on ilmaista, eikä vaadi rekisteröitymistä.